tiistai 27. marraskuuta 2012

Lisää työkaluja opetukseen

Tänään kokoustettiin kollegojen kanssa ja esiteltiin omaa tvt-toimintaamme. Kaikkea uutta hauskaa tuli jälleen kokeiltavaksi.

Quizlet.com - kuulemma kätevä esimerkiksi kielten sanaston oppimiseen. Voi tehdä vaikkapa "kortteja", joiden toisella puolella on selitys tai suomennos. Samahan kävisi myös esimerkiksi fysiikan termien kertaukseen. Quizletiin voi tuoda uusia termi - määritelmä -kokoelmia taulukkolaskentaohjelmasta. Eli yhteen sarakkeeseen laitetaan termi ja viereiseen sarakkeeseen selitys. Nämähän voisi tehdä vaikkapa oppilasvoimin valmiiksi (Etherpadillä?). Sitten koko paketin voi tuoda suoraan Quizletiin.Termistöä/sanastoa voi sitten käydä läpi kolmella erilaisella harjoitusmoodilla.

Socrative.com - kätevä apuväline, jolla voi hyödyntää opiskelijoiden omia vekottimia oppimista aktivoiden. Opettaja toimii osoitteella t.socrative.com ja opiskelijat menevät m.socrative.com osoitteeseen ja vastaavat joko monivalintatehtävään, oikein/väärin kysymykseen tai lyhyeen tekstiselityksen. Kysymyksiä ei tuohon palveluun kirjoiteta vaan ne voidaan esittää joko suullisesti tai vaikkapa open powerpointilla. Tällä keinolla saa todennäköisesti kaikki ilmaisemaan mielipiteensä luokassa ja näkee myös sen mitä asiaa pitäisi käydä enemmän läpi. Oppiminen tehostuu ks. linkki http://maot.fi/author/ppeura/page/2/

Socrativessa on myös mahdollisuus tehdä kysymyssarjoja, jotka näyttävät myös kysymyksen suoraan palvelussa.

Noodi - työkalu yhteisölliseen käsikirjoittamiseen http://noodi.metropolia.fi/help/about

cooltoolsforschools.wikispaces.com/ Jos loppuu ideat siitä mitähän työkalua voisi käyttää opetuksessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti